Mediafiguur Thomas Vanderveken (VRT-Canvas/Klara) was destijds studiegenoot van Liebrecht aan het conservatorium van Brussel. Na enkele jaren legde Vanderveken zich echter toe op een loopbaan in de media.
Voor het Canvas-programma “Thomas speelt het hard” gaat Vanderveken toch de uitdaging aan om in een jaar tijd het pianoconcerto van Grieg in te studeren en het als een “concertpianist-voor-één-dag” op het podium te brengen met Brussels Philharmonic. In zijn voorbereiding daarop wordt hij vakkundig bijgestaan door 3 pianist-coaches : Eliane Rodrigues, Jef Neve en Liebrecht.
Vanaf 8 november e.k. kan u tot 13 december elke woensdagavond omstreeks 21u15 op Canvas (VRT) in 6 afleveringen het resultaat zien van de opnames die in het kader van dit programma hebben plaatsgevonden en waaraan Liebrecht regelmatig heeft meegewerkt. Op 7 december vindt het slotconcert plaats waar Vanderveken uiteindelijk dan het pianoconcerto van Grieg zal vertolken en er daarnaast ook gastoptredens zullen zijn van de 3 coaches. Dit slotconcert is al een tijdje uitverkocht.