Liebrecht

Liebrecht Vanbeckevoort

Als laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, bouwde Liebrecht Vanbeckevoort een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij op internationale podia in heel Europa, Israël, China, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

Zijn omvangrijke repertoire reikt van Bach tot vandaag en omvat zo’n 40 met orkest uitgevoerde pianoconcerti van o.m. Bach, Mozart, Beethoven (het integrale werk voor piano en orkest), Chopin, Brahms, Liszt, Grieg, Ravel, Gershwin, Rachmaninov, Tchaikovski, Prokofiev, Shostakovitch, De Boeck, Devreese… met orkesten als Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Youth Orchestra Flanders, Casco Phil, l’Orchestre National d’Ile de France, Anhaltische Philharmonie Dessau, Kölner Akademie, Krakow Philharmonie, European Union Chamber Orchestra, Cape Town Philharmonic, Johannesburg Philharmonic, onder leiding van gereputeerde dirigenten als Brossé, Herreweghe, Hrusa, Gamba, Judd, Kochanovsky, Mazzola, Pehlivanian, Tabachnik, Varga, Weller, …

 Als gepassioneerd kamermusicus en Steinway Artist deelt Liebrecht het podium met gelauwerde artiesten als de violisten Ning Kam, Stella Chen, Tobias Feldmann en Timothy Chooi, pianist Severin von Eckardstein, tenor Thomas Blondelle en cellisten Camille Thomas en Yibai Chen. Hij is tevens lid van het Roeland Hendrikx Ensemble. Ook met jazz-pianist Jef Neve vormt hij een succesvol pianoduo. Vele van deze samenwerkingen krijgen een belangrijke plaats in zijn discografie, die inmiddels 15 cd-opnames telt en internationaal wordt gewaardeerd en uitgezonden. 

Zijn voorliefde voor kamermuziek en passie voor muzikaal ondernemerschap vertaalt zich ook in zijn engagement als artistiek directeur van het internationale festival “Klassiek Leeft” te Knokke-Heist en van het internationale “Piano LAB” op de Landcommanderij Alden Biesen te Bilzen. 

Liebrecht Vanbeckevoort vervolmaakte zich bij vermaarde pedagogen als Jan Michiels, Menahem Pressler, Russell Sherman en Elissó Wirssaladze en genoot daarnaast waardevolle adviezen van bijzondere persoonlijkheden als Leif Ove Andsnes, Jacques De Tiège, Alexander Korsantia en Hans Leygraf. 

Liebrecht Vanbeckevoort is professor piano aan LUCA School of Arts te Leuven. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor masterclasses – van Brussel tot Kaapstad en van Boston tot Seoul – en is een veelgevraagd jurylid bij diverse pianoconcours. Daarnaast is hij een enthousiast en geëngageerd reisleider op muziekreizen voor het Davidsfonds. 

Prijzen & onderscheidingen

Biografie (Nederlands)  — Download

Biografie (Engels)  — Download

Pressfoto portrait © ZOEMIN — Download

Pressfoto portrait © ZOEMIN — Download

Pressfoto portrait © ZOEMIN — Download