Jef Neve

Jef Neve

Jazz-pianist en componist Jef Neve (België, 1977) geniet een grote bekendheid in zijn thuisland, maar verovert momenteel de internationale muziekscène met recente concerttournees naar Australië, Japan, Zuid-Afrika, Canada en Latijns-Amerika.
Hij behaalde de Master diploma’s jazz en klassieke piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en werd via masterclasses geïnspireerd door artiesten als o.m. Brad Mehldau, Martial Solal, Billy Hart en Kenny Werner.

Project

If Mozart and Monk were brothers
Alle geïnspireerde muziek vertrekt vanuit individuen die op zoek gaan naar een vertaling van hun gevoelswereld en een verlegging van de muzikale grenzen. Voeg daarbij een grote persoonlijkheid, een eigenzinnig karakter en een niet aflatende werklust en je krijgt het ideale recept voor muziek die de tijd overleeft.
If Mozart and Monk were brothers: de ene groeit op in een buitenwijk van New York, de andere in een provinciaal nest in Oostenrijk. Beiden hebben ze echter hetzelfde doel voor ogen, waarbij elk zijn eigen ‘taal’ hanteert.
Als uitvoerende musici willen Jef Neve en Liebrecht Vanbeckevoort dan ook hun ziel verklanken vanuit hun persoonlijke benadering, met een niet uitdovende passie voor de muziek. Op het programma o.a. originele werken en arrangementen van Bach, Gulda, Strayhorn, Ravel, Gershwin, Kapustin en Neve. Een avond vol inspiratie, geleend uit het verleden, en met devotie gebracht vandaag.

Jef Neve en Liebrecht Vanbeckevoort
© Valerie Gernaey

Promo Trailer IMMWB

Interview Canvas (VRT)