Ning Kam

Ning Kam

Violiste Ning Kam (Singapore, 1975) studeerde bij gerenommeerde pedagogen als Jaime Laredo (Philadelphia) en Donald Weilerstein (Cleveland). In 2001 was ze publiekslieveling en tweede laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd te Brussel. Sindsdien nam haar internationale loopbaan als topvioliste een hoge vlucht. Momenteel is ze ook artistiek directeur van Het Kamerorkest Brugge.

Project

Ning Kam en Liebrecht Vanbeckevoort vormen een vast duo sinds 2014. In de afgelopen seizoenen speelden ze talrijke concerten in binnen- en buitenland, met als hoogtepunten hun orkestdebuut als duo in het dubbelconcerto van Mendelssohn met Het Kamerorkest Brugge, de feestelijke opluistering van de ‘Belgian Day’ in het Belgisch Paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Milaan (2015) en hun recital ter ere van 50 jaar onafhankelijkheid van Singapore in het Atomium van Brussel, tevens het eerste klassieke concert ooit op deze iconische locatie.
Hun samenwerking werd bezegeld met een eerste duo-album (Etcetera Records KTC 1582) met composities van Mendelssohn, Stravinsky en Prokofiev. Deze cd is verkrijgbaar in de betere platenzaak, via iTunes en ook via de webshop van deze website.

Ning Kam en Liebrecht Vanbeckevoort
Muziekkapel Koningin Elisabeth
December 2016
© Tysje Severens