Roeland Hendrikx

Roeland Hendrikx

Roeland Hendrikx (België, 1969) is één van de meest vooraanstaande klarinettisten van zijn generatie. Als kamermusicus, solist bij het Nationaal Orkest van België en gereputeerd pedagoog aan de conservatoria van Antwerpen en Maastricht geniet hij veel respect en waardering tot ver buiten de landsgrenzen. Getuige daarvan zijn regelmatige uitnodigingen voor concerten en masterclasses in o.m. de USA, Japan, Thailand en Singapore.

Project

Een eerste duo cd is het logische gevolg van de hechte samenwerking tussen Roeland Hendrikx en Liebrecht Vanbeckevoort. Op hun nieuwe plaat – uitgebracht door het label Et’cetera Records en via deze website beschikbaar in juli 2016 – vereeuwigen ze meesterwerken uit het rijke Franse repertoire voor de klarinet, zoals de sonates van Saint-Saëns en Poulenc, de sfeervolle Première Rapsodie van Debussy, maar ook kleine pareltjes van Chausson, Gaubert en Widor. Tijdens het seizoen 2016-2017 zal deze cd met een reeks release concerten voorgesteld worden aan het publiek.
Beide heren maken ook deel uit van het Roeland Hendrikx Ensemble, een kamermuziekensemble dat zich toelegt op uitvoeringen en opnames van het repertoire voor klarinet, piano en strijkers. Ze namen in 2015 hun eerste cd op, volledig gewijd aan kamermuziekwerken van Mozart.
Dit ensemble bestaat uit volgende leden : Alexei Moshkov & An Simoens (viool), Sander Geerts (altviool), Anthony Gröger (cello), Roeland Hendrikx (klarinet) en Liebrecht Vanbeckevoort (piano).
Bekijk hiernaast de promotrailer voor meer info.

Roeland Hendrikx Ensemble
© Willem De Leeuw

Promo Trailer RHE