Severin von Eckardstein

Severin von Eckardstein

Pianist Severin von Eckardstein (Duitsland, 1978) studeerde bij gerenommeerde pedagogen als Karl-Heinz Kämmerling (Hannover) en Klaus Hellwig (Berlijn). Hij werd derde laureaat van de Internationale Leeds Competition in 2000. Een voorbode van zijn overdonderend succes op de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel, waar hij in 2003 de eerste prijs wegkaapte.

Project

Severin von Eckardstein en Liebrecht Vanbeckevoort vormen sinds 2011 een fel gesmaakt pianoduo. Hoewel ze beiden een erg actieve solocarrière uitbouwden na hun prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd, leggen beide vrienden zich daarnaast graag toe op het rijke repertoire voor twee piano’s, waarin zowel originele composities als arrangementen van orkestwerken veelvuldig aan bod komen. Meesterwerken als de sonate KV 448 van Mozart, En blanc et noir van Debussy, Scaramouche van Milhaud, de twee suites van Rachmaninov maar ook La Valse van Ravel of de Notenkrakersuite van Tchaikovsky krijgen vleugels onder de handen van beide klaviervirtuozen. Hun orkestdebuut met het concerto voor twee piano’s van Poulenc werd bedacht met een staande ovatie.
In 2017 volgt een nieuwe concertenreeks in België en Nederland. Voor meer informatie en boekingen, contacteer het management via de contact pagina op deze website.

Severin & Liebrecht © Yoshie Kuwayama